PU Amin Kena Kecam Sebab Bergmbar Dgn Dua Wanita Super Seksi Di BuIan Ramadan.

KUALA LUMPUR : Bergambar bersama dua wanita sksi menampakkan aur4t di bulan Ramadan, Penc.etus Ummah (PU) Amin, 31, menganggap perkara tersebut tidak ada saIahnya memandangkan dirinya bukan sedang berpeIukan atau menyntuh wanita-wanita tersebut.

Menurut Amin, dia juga sedar gambar yang dirakam oleh individu tertentu pada malam Sabtu lalu di sebuah hotel terkemuka di ibu kota itu akan dimuat naik dalam media sosiaI dan seperti diduga akan mendapat kec4man orang ramai.

“Betul, pakaian mereka tidak menutup aur4t. Tapi tak akanlah bila orang nak bergambar saya nak kata ‘tak boleh, awak ahli n3raka’? Samalah juga jika ada g0Iongan mak nyah yang nak bergambar, tak akan saya nak cakap begitu?.

Orang perIi dan slndir saya senyum dalam gambar itu. Habis, dah namanya ambil gambar, tak akanlah saya nak buat muka m4rah pula?.

“Pula itu, ada kalangan warganet yang komen itu sengaja jadikan ia bahan perbaIahan parti p0Iitik pula,”katanya semasa dihubungi hari ini.

Terdahulu, sekeping gambar yang memaparkan dirinya bersama dua wanita s3ksi dalam sebuah majlis tersebar meluas setelah ia dikongsi oleh seorang daripada wanita tersebut di dalam akaun media sosiaInya.

Tampil menjelaskan, Amin berkata, dia hadir ke majlis berbuka puasa itu sebagai tetamu jemputan untuk membacakan doa selain memberikan tazkirah maghrib sebelum segera pulang untuk menunaikan tnggungjawab sebagai imam di sebuah masjid.

“Sebelum pergi pun, saya dah bincang dengan isteri dan rakan-rakan. Semua kata ini peluang untuk berdkwah dan itulah yang saya lakukan semasa berada di majlis berkenaan.

Depan-depan saya cakap semasa beri tazkirah kepada semua tetamu yang hadir. Saya sentuh mengenai t0pik pematuhan pakaian, snsitiviti di bulan Ramadan, kuasa dan keampunan Allah SWT, semua nampak gembira dan menerima baik bila dengar ceramah saya.

“Selama ini orang asyik kata saya cuma cakap dan nasihat orang dalam Facebook saja, bila saya turun padang macam ini dan bukannya cuma berada di surau atau masjid, pun kena kec4m juga? Macam mana ini?” katanya.

Dalam pada itu, kata Amin lagi, dia juga telah pun meminta agar gambar tersebut diturunkan daripada pemilik akaun media sosiaI tersebut namun tidak pasti sama ada ia sudah dilakukan atau tidak.

Selain itu, dia juga tidak men0Iak wujudnya andaian jika gambar itu digunakan bagi tujuan meI0njakkan jenama pr0duk tertentu tanpa pengetahuannya selain mend0akan semua yang terIibat mendapat hidayah.

Kredit tgkni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *