Kakak buat kejutan selepas tak samp4i h4ti tengok adik asyik posing dengan basikal pinjam – “Dulu sak1t k4nser, mungkin dia tak mau sus4hkan keluarga”

DEMI adik tersayang, apa sahaja sanggup dilakukan.

Begitulah kisah Nur Saidatul Syahirah, 28, yang membuat kejutan hadiah sebuah basikal kepada adik lelakinya.

Video kejutan untuk Muhammad Alfateh, 20, turut dikongsi ke aplikasi TikTok sehingga tvlar dan dihujani pelbagai komen positif netizen.

Bercakap kepada mStar, dia yang mesra disapa Syahira mendedahkan kejutan itu sudah lama dirancang sebelum ia direalisasikan dengan bantuan suaminya, Rosmisuhaidy Mohamad, 34, pada Ahad.

“Kami ada lima beradik dan saya merupakan anak sulung. Adik ketiga saya memang minat basikal tu, dia selalu pinjam basikal kawannya. Selalu tengok dia post kat Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

 

Kakak buat kejutan selepas tak samp4i h4ti tengok adik asyik posing dengan basikal pinjam – “Dulu sak1t k4nser, mungkin dia tak mau sus4hkan keluarga”

DEMI adik tersayang, apa sahaja sanggup dilakukan.

Begitulah kisah Nur Saidatul Syahirah, 28, yang membuat kejutan hadiah sebuah basikal kepada adik lelakinya.

Video kejutan untuk Muhammad Alfateh, 20, turut dikongsi ke aplikasi TikTok sehingga tvlar dan dihujani pelbagai komen positif netizen.

Bercakap kepada mStar, dia yang mesra disapa Syahira mendedahkan kejutan itu sudah lama dirancang sebelum ia direalisasikan dengan bantuan suaminya, Rosmisuhaidy Mohamad, 34, pada Ahad.

“Kami ada lima beradik dan saya merupakan anak sulung. Adik ketiga saya memang minat basikal tu, dia selalu pinjam basikal kawannya. Selalu tengok dia post kat Instagram.

“Dia cakap nak kumpul duit, nak beli sendiri tapi belum ada bajet lagi. Adik kata dia berkenan dengan model basikal itu.

“Kami pun pernah offer nak belanja, tapi dia berker4s kata nak kumpul sendiri. Tapi saya perasan dia asyik tengok gambar basikal dalam telefon. Dia kata m4hal, harga dalam RM3,000.

Syahira bersama suaminya.

“Akhirmya saya berbincang dengan suami, kami survey kedai yang ada basikal tu, rupa-rupanya tinggal sebuah saja. Jadi last minute kami beli pada Ahad,” ujarnya.

Menurut Syahira, basikal itu diletakkan pada bahagian belakang keretanya sebelum ia dibawa ke kediaman ibu bapanya di Losong, Terengganu.

Dia dulu sak1t k4nser. Mungkin dia fikir keluarga dah banyak berhabis untuk dia, sebab tu dia tak meminta.

SYAHIRA

Tambahnya lagi, dia terharu melihat reaksi adiknya yang terkejvt dan seolah-olah sukar percaya dengan pemberian itu.

“Saya dan suami balik rumah keluarga saya, kemudian minta adik ambilkan sesuatu dalam kereta. Saya kata ada tertinggal barang.

“Mula-mula dia m4las, tapi dia pergi ambil juga. Dia terkejut sampai nak men4ngis. Kita pula jadi sed1h sebab tengok reaksi dia.

“Dia memang tak sangka kami nak bagi, lagipun birthday dia dah lepas. Saya juga tak sangka video kejutan itu akan v1ral di TikTok.

Muhammad Alfateh pernah bergambar dengan basikal yang diminatinya sebelum ini.

“Ramai yang komen, mereka kata terh4ru. Memang banyak komen positif,” ujarnya yang menjalankan bisnes insuran.

Dedah Syahira, adiknya itu pernah berkunjung ke kedai dan pernah merakam selfie dengan basikal yang diingininya.

Dalam pada itu kata Syahira, dia mahu membuat kejutan itu kerana adiknya bukanlah seorang yang suka meminta-minta.

Dia turut beranggapan adiknya bersikap demikian kerana enggan menyus4hkan keluarga yang sudah banyak berkorban sepanjang tempoh dia menghidap k4nser l1mf0ma sejak berusia 12 tahun.

Remaja ini pernah menghidap k4nser l1mf0ma ketika berusia 12 tahun.

“Dia jenis sus4h nak minta apa-apa. Dulu sak1t k4nser, mungkin dia fikir keluarga dah banyak berhabis untuk dia, sebab tu dia tak meminta.

“Dia kena k4nser l1mf0ma ketika umur 12 tahun, sebelum Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR). Sekarang dah sihat, cuma ada raw4tan susulan, kena pergi hospital enam bulan sekali,” ujarnya lagi.

Untuk rekod, video kejutan itu sehingga kini meraih lebih 35,000 tontonan di aplikasi TikTok.

Sumber : mStar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *