Gadis kaku 10 saat, boyfriend tak pandai buat surprise ‘sangat sweet’ ketika melamar guna bonet kereta – “Rasa tak layak untuk semua ni”

Dani (gambar kecil) dilamar oleh kekasihnya secara mengejvt pada Jumaat malam.
“RASA macam tak layak untuk terima semua ni,” itulah kata-kata seorang gadis apabila kekasihnya membuat kejutan yang sungguh istimewa.

Menerusi rakaman video yang dimuat naik oleh gadis berkenaan, teman lelakinya membuat kejut4n di bonet kereta dan melamarnya setelah hampir dua tahun bercinta.

Visual tersebut meraih sebanyak 100,000 tontonan di TikTok dan ramai mengucapkan tahniah kepadanya atas lamaran tersebut.

Bercakap kepada mStar, Daniellia Zetrisya Mohd Zaim Al-Amin, 22, memberitahu dia dilamar secara mengejvt oleh kekasihnya, Mohammad Noorsyukri Zairul yang berusia 23 tahun.

Jelas gadis berkenaan, dia berasa terharu kerana tidak pernah menerima sebarang kejut4n seperti ini seumur hidupnya.

“Kejut4n dibuat Jumaat malam lepas, masa tu dia baru habis kerja dan cakap nak ajak jumpa di rumah saya. Ingatkan dia nak jumpa untuk berborak sahaja, tapi memang betul pun kami sembang lebih kurang 40 minit.

“Lepas tu bila tiba masa nak balik dia suruh buka bonet kereta, first 10 seconds tu memang satu badan kaku!

Noorsyukri merancang kejut4n ini sejak dua minggu lalu.

“Tak sangka saya dapat kejut4n macam ni, lebih-lebih lagi bila first time someone put effort untuk saya. Sampai saya sendiri rasa macam tak layak untuk terima semua ni,” katanya yang menetap di Ampang, Selangor.

Mesra disapa Dani, katanya, kekasihnya mendedahkan bahawa dia merancang untuk membuat kejut4n lamaran ini sejak dua minggu lalu.

Pasangan ini bakal mendirikan rumah tangga pada hujung tahun ini dan mungkin akan mengadakan majlis secara kecil-kecilan jika dibenarkan oleh kerajaan.

“Dia ni jenis kalau nak buat surprise memang selalu kantoi sebab saya akan selalu dapat teka.

“Tapi kali ini memang boleh dikatakan pertama kali kejutan dia menjadi. Dalam masa dua minggu tu dia rancang seorang dan beli apa yang patut.

Dani tidak menyangka bahawa teman lelakinya yang pemalu itu berani untuk melamarnya secara mengejut.

“Saya tak sangka pun untuk dia melamar sebab tahu Noorsyukri ni orangnya sangat pemalu dan ibu bapa pun tak tahu pasal benda ni. Tetapi lepas dah lamar tu keluarga saya terkejut dan ucapkan tahniah sambil memeluk saya.

“InsyaAllah hujung tahun ini kami akan bernikah. Kalau kerajaan dah benarkan majlis kahwin berlangsung, kami akan buat kecil-kecilan hanya orang yang rapat sahaja,” ujarnya.

Dani dan Noosyukri mula berkenalan sewaktu mereka bekerja sebagai juruwang di sebuah pasar raya di Pontian, Johor.

Bagaimanapun mereka terpaksa berjauhan buat seketika apabila Noorsyukri menyertai rekrut polis di Pusat Latihan Polis Diraja Malaysia (Pulapol) Kuching, Sarawak selama enam bulan.

“Kami berdua baru kenal setahun lebih, masa tu saya bekerja sebagai cashier di Econsave, Pontian, Johor, manakala Noorsyukri ketika itu dah jadi senior cashier, kiranya saya masih baru lagi di situ.

“Kemudian kami jadi kawan rapat dan lama kelamaan, dia meluahkan perasaan terhadap saya. Cabaran dalam hubungan ini apabila dia terpilih untuk masuk rekrut polis pada November tahun lepas dan masa tu kami baru kenal beberapa bulan.

“Saya terpaksa tunggu dia selama enam bulan dan sejujurnya tempoh perpisahan ketika itu lebih panjang dari tempoh perkenalan kami berdua. Tapi Alhamdulillah, berkat doa semua dan kekuatan dalam diri sendiri, dia dah rancang untuk berkahwin dengan saya selepas habis rekrut.

“Noorsyukri seorang lelaki yang sangat sopan, soft spoken, penyabar, tak pernah langsung marah atau tinggikan suara dan pandai buat saya gelak. Lagi satu saya jatuh hati sebab saya suka lelaki tinggi dan tinggi dia 180cm,” katanya yang kini bekerja sebagai seorang content creator di Klinik Veterinar Dr Hawa di Sri Rampai, Gombak.

Anak kedua daripada empat beradik ini berpesan supaya gadis di luar sana untuk mencari lelaki yang menghormati kaum wanita.

Dani yang berasal dari Selangor juga berkata, seorang lelaki itu tidak akan berubah melainkan untuk seseorang yang diinginkan.

“Saya cuma nak cakap, nak cari bakal suami tolong cari yang tak pernah berkasar dengan kita dan tidak mengh1na kalau tengah mar4h. Carilah yang lembut budi bicara, itu tanda dia hormat pada wanita.

Keluarga Dani terkejvt dan gembira dimaklumkan tentang lamaran yang dibuat secara mengejvt itu.

“Lepas tu carilah lelaki yang sangat baik dengan ibunya kerana kalau dengan ibu dia hormat, pasti dengan awak pun dia akan buat benda yang sama.

“Kalau awak sekarang tengah dalam toxic relationship, tolong keluar daripada hubungan tu. Kita takkan dapat ubah lelaki, cuma mereka yang akan mengubah dirinya untuk perempuan yang dia betul-betul inginkan,” katanya.

Sumber : Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *