Belum Genap Sebul4n Men1ngg4l, Ayah Vanessa Did4kwa Sibuk Bah4gi Harta & Ket3pikan H4k Cucu

Sebelum ini, dunia industri hiburan Indonesia dikejutkan dengan berita pemergi4n pasangan selebriti terkenal iaitu Vanessa Angel dan suaminya, Bibi Andriansyah akibat n4has jalan raya di Tol Ngajuk, Surabaya pada awal bulan November lalu.

Namun begitu, ayah kandung Vanessa iaitu Pak Doddy didakwa seperti ‘gil4kan’ harta peningg4lan Vanessa kerana dia ingin mengasingkan harta berkenaan untuk anak serta menantunya, namun bagi bahagian cucunya iaitu Gala Sky di4baikan.

Belum genap sebulan Vanessa bersama suaminya pergi buat selama-lamanya, Pak Doddy did4kwa seperti ‘gil4kan’ harta anaknya. Perkara berkenaan terbongk4r apabila Pak Doddy menyatakan bahawa dia ingin meng4gihkan harta arw4h anaknya itu kepada anak perempuan serta menantunya.

Susulan daripada itu, Pak Doddy telah menerima banyak kec4man daripada netizen kerana dia seperti mempunyai kepentingan peribadi sehingga hak cucunya itu ter4bai.

Dalam pada itu, rakan Vanessa iaitu Marissya Icha mended4hkan mengenai hubungan Pak Doddy bersama anak perempuannya itu ketika di program Rumpi.

Saya cerita perkara yang betul, kalau Pak Doddy datang ke Vanessa, dia akan cakap ‘tak apa bagi je dia duit, dia nak duit je bukan nak jumpa dengan saya’.

Ujarnya lagi, Pak Doddy berjumpa dengan anaknya itu semata-mata untuk meminta wang. Apabila Vanessa tiada di rumah, ayahnya sanggup menyuruh anaknya itu menitipkan wang berkenaan kepada orang yang berada di rumah.

Tak apa kalau tak ada kat rumah titipkan je duit dekat siapa-siapa. Kalau tak pinjam dekat siapa-siapa dulu.

Lebih mengejutkan lagi ketika di sebuah rancangan podcast iaitu Ruang Interogasi, Pak Doddy mengakui bahawa barang-barang peribadi milik Vanessa seperti pakaian diserahkan kepada adik perempuannya.

Namun apabila disoal mengapa Pak Doddy tidak menjual pakaian berkenaan dan hasil wang jualan itu diberikan kepada Gala, dia mengatakan banyak memori pakaian arw4h anaknya itu.

Sisanya (baju) diwariskan kepada adiknya, boleh dipakai oleh adiknya.

Apa yang membuat netizen lebih hairan apabila ditanya mengenai tarikh kelahiran cucunya, Pak Doddy seakan tidak tahu tarikhnya walaupun ia merupakan cucunya sendiri.

Tarikh lahir Gala… saya lupa bila tarikhnya. Bila ya. Bulan Julai rasanya.

Sumber: Oh Bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published.