Polis Wanita Pikul Lelaki S4kit Tak Sedarkan Diri Bawa Ke Hospital Raih Pujian Ramai

BERSUNGGUH-sungguh dalam menjalankan tugas, seorang pegawai polis wanita sanggup memikul seorang lelaki ke hospital. Melalui video yang dipercayai dirakam orang awam, Inspektor Rajeshwari, tidak teragak-agak memberikan bantuan kepada seorang lelaki yang ditemuinya di sebuah tanah perku.buran di Kilpauk.

Dalam satu kejadian di Chennai, India itu, lelaki terbabit dipercayai telah ditimpa hujan lebat dan s4kit hingga tidak sedarkan diri. Dia yang dikenali sebagai Udhaya bekerja di tanah perku.buran berkenaan. Lapor India.com, Rajeshwari dikatakan terlibat dalam proses menyelamat dan memberikan bantuan selepas bandar itu dilanda banjir susulan monsun.

Menerusi video tular itu, Rajeshwari turut membersihkan pokok tumbang yang mengganggu lalu lintas.Malah dilaporkan wanita itu turut memberikan bantuan makanan dan tempat tinggal kepada m4ngsa yang terlibat banjir dan hujan lebat. Tamil Nadu dilanda hujan lebat yang ekstr3m dan ibu kota Chennai telah mengalami kesan paling t3ruk apabila banjir dilaporkan sehingga paras lutut yang menyebabkan ker0sakan.

Dilaporkan kira-kira 14 orang meningg4l dunia di sana susulan hujan lebat. Hebatnya Rajeshwari, begitu bersungguh-sungguh dalam menjalankan tugas membantu masyarakat ketika negaranya dilanda b3ncana. Semoga ia menjadi inspirasi buat kita semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.