“Laju pulak dia lari” – Gelagat kura-kura kej4r budak2 buat ramai terkejut

Selalunya kita dengar kalau haiwan peliharaan itu mestilah kucing ataupun anj1ng.. tetapi jarang kita dengar yang kura2 dijadikan haiwan peliharaan dan kura2 boleh main kejar kejaran juga tidak selalu kita dengar.

Melalui perkongsian di aplikasi facebook boleh kita lihat bahawa ada sebuah video yang telah dimuatnaik memaparkan tentang seekor kura2 yang menjadi haiwan peliharaan sebuah keluarga. Ianya tidaklah pelik tetapi apa yang peliknya ialah kura2 tersebut siap boleh main kej4r2 lagi.

Video tersebut telah mendapat beribu tontonan dan beratus lagi komen yang masing2 suka melihat telatah anak2 tersebut yang bermain kejar kejaran dengan seekor kura2.

Dapat dilihat melalui video tersebut yang kanak2 termasuk bayi yang masing merangkak bermain dengan seekor kura2 yang sangat jinak dan cerdik disebabkan kura2 tersebut boleh main kejar2 ngan budak2 itu. Comel pulak nampak kura2 tu kan. Macam kucing dah pulak kan.

Video:

Menjengah ke ruangan komen pula ramai warga net yang meninggalkan komen yang tak sangka bahawa kura2 boleh berjalan selaju itu dan netizen juga ada meninggalkan komen bahawa tak pernah melihat kura2 aktif begitu.

Komen Netizen:

Sumber : Facebook Dunia Haiwan Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published.