Pengąsuh Sanggup Redąh Banjir, Hantar Guna Tilam Angin Semata-mata Nak Tengok Bayi $elamat.

Banjir di 41 kawasan di lima daerah di Selangor menYAKSIKAN 265 penduduk daripada 62 keluarga terpaksa dipindahkan ke pusat pemindahan sementara (PPS) apabila kediaman dinaiki air sejak lewat petang semalam.

Sebagai ibu bapa, kita sudah pasti ri$au dengan ke$elamatan anak-anak. Begitulah juga dengan situasi yang dialami seorang lelaki ini apabila terpi$ah daripada anaknya setelah ditinggalkan di rumah pengasuh atas tuntutan kerja.

Tular sebuah video di Akaun TokTok apabila seorang pengasuh sanggup meredah air setinggi paha untuk menghantar bayi kepada ibu bapanya.

Bayi berkenaan telah pun diletakkan di atas sebuah tilam angin dan dibawa perlahan-lahan sebelum diambil oleh ayahnya di tengah hujan. Difahamkan, mereka tidak mendukungnya kerana risau salah langkah memandangkan terdapat parit di lokasi tersebut.

Video:

Sususlan video itu, rata-rata netizen membero berbagai reaksi terharu dan memuji tindakannya yang cukup amanah dalam pekerjaan.

“Terharu rasa nk nangis dgr penyasuh mcm ni .bgus dicontohi pegang amanah ..🥰🥰🥰🥰”

“Saya dapat rasekan $usah macam mane,rumah sye masuk air para$ betis pum sye dh menangis smpai mengigil ini org yg dlm keadn gini Allah selamatkan h4mbamu ini”

“Salute semua yg susah payah jaga baby ni.. Bawak dia redah banjir sampai ke mak ayah dia. Syukur semuanya selamat”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kredit: TikTok Cik Nina

Leave a Reply

Your email address will not be published.