“Beli Pen RM75 Ribu Sebatang Untuk HiIangkan…” Sekali Netizen Sekolahkan Iqbal Zulkefli

Usahawan kontr0versi yang kini bergelar penyanyi, Iqbal Zulkefli sekali lagi menjadi tumpuan netizen apabila memberitahu dia kini memiliki sebtang pen jenama mewah bernilai RM75,000.

Menurut Iqbal, dia telah mengunjungi kedai Mont Blanc beberapa kali sebelum ini dan akhirnya membuat keputusan membeli pen yang dikehendaki untuk mengelakkan rasa terteekan.

“Akhirnya saya miliki pen Mont Blanc RM75,000. Sejak di Malaysia lagi saya masuk kedai Mont Blanc namun tidak beli pen yang saya mahu. Setelah berkali-kali, daripada terteekan, lebih baik saya beli sahaja dan gantikan dengan kerja kuat lagi,” kongsinya.

Dalam pada itu, Iqbal juga memegang prinsip bahawa tiada orang yang boleh menghlang dirinya menyukai barangan mewah selagi tidak menyusahkan mana-mana pihak, selain wang yang digunakan adalah halal.

“Saya seorang yang sangat suka pada barangan luxury. Selagi ia boleh memajukan fikiran dan hidup, tiada siapa boleh menghlang. Selagi tidak menyusahkan orang lain dan dengan cara halal, tidak mengapa ini prinsip saya,” katanya lagi.

Seperti yang dijangka, perkongsian yang dimuatnaik di akaun Instgram miliknya itu menerima pelbagai reaksi daripada netizen.

Ramai juga yang menyifatkan pembelian pen mewah itu sebagai satu pembaz1ran, tambahan lagi ramai rakyat Malaysia sedang berhadapan saat get1r ek0ran banj1r yang melnda.

Seperti yang dilap0rkan sebelum ini, Iqbal kini berada di Indonesia untuk satu tempoh yang agak lama atas tujuan kerja dan mencari ketenangan di luar negara.

Iqbal juga kerap berkongsi perkembangan sepanjang berada di negara jiran itu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.