“Baru Seminggu, Lampu ‘Check Engine’ Naik..” – Tuntut Keadilan, Wanita Beli Kereta Baru Rupanya Bekas ‘Eksiden’

Mana-mana individu pasti akan berasa berang ataupun kecewa jika kereta idaman yang dibeli menggunakan duit titik peluh sendiri musnah akibat dari kesalahan orang lain.

Seperti yang terjadi pada seorang wanita di TikTok ini, beliau meluahkan rasa kecewa apabila mendapati kereta yang baru saja dibeli olehnya merupakan kereta bekas kemalangan.

Lihat pada video hantaran terbabit, wanita berkenaan sedang menuju ke balai polis berdekatan bagi mendapatkan keadilan atas apa yang telah terjadi.

Berasa tidak sedap hati, wanita itu telah menghantar kereta terbabit ke pusat ‘service’ berdekatan, lalu mendapati ada wayar yang putus dalam kereta itu hingga membuatkan lampu ‘check engine’ muncul.

Turut berkongsikan segala bukti perbulaan bersama ‘seller’, rupanya kenderaan itu telah dibawa keluar untuk membeli rokok dan berlakunya kemalangan sebelum diberikan kepada wanita tersebut.

komen tiktok

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet bersimpati dengan apa yang telah terjadi pada wanita itu dan meminta dia untuk membawa kes ini ke mahkamah sekiranya mempunyai bukti kukuh.

SUMBER : TikTok

Leave a Reply

Your email address will not be published.