“Memang Ada Cubaan Culik..” – Kanak-Kanak 8 Tahun Hilang Telah Dijumpai, Rupanya Bukan Tersilap Naik Bas?

Kecoh di media sosial malam tadi apabila berita mengenai kehilangan seorang kanak-kanak berusia 8 tahun menjadi tular setelah ibunya ada menghebahkan bahawa anaknya itu tidak ditemui di kawasan sekolah kerana tiba lewat untuk mengambilnya.

Berikutan penularan berita tersebut, kanak-kanak bernama Sofia Raniya itu akhirnya ditemui tidak kurang dari 24 jam setelah dia dilaporkan hilang.

Pihak polis Ibu Pejabat Daerah (IPD) Cheras yang telah memulakan operasi mencari secara giat itu akhirnya menjumpai kanak-kanak itu di Holmes sekitar jam 9.22 malam sebelum dibawa pulang ke pangkuan keluarganya.

Rata-rata warga maya turut menarik nafas lega dengan penemuan kembali Sofia dan turut memuji tindakan pantas pihak polis selain warga maya yang turut sama-sama menghebahkan mengenai kehilangan kanak-kanak itu.

Pada awalnya, kehilangan adik Sofia dikatakan berpunca akibat tersilap menaiki bas namun si ibu iaitu Ryana Mohd Nor menafikan dakwaan tersebut kerana mereka sekeluarga tidak pernah menggunakan mana-mana perkhidmatan bas sekolah.

TwitterSumber : Twitter  

Tambah Ryana lagi, memang ada cubaan menculik Sofia kerana anaknya itu dikatakan telah diminta oleh seorang lelaki misteri untuk menaiki van sebelum meninggalkan si kecil itu di sebuah pangsapuri.

Berhati-hati ya guys…

SUMBER : Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.