(VIDEO) “Raya Punya Pasal..”- Suami Isteri Sanggup Pecah Tabung Duit Syiling Untuk ‘Shopping’ Raya

Menjelang Syawal yang bakal tiba, ramai yang telah membuat persiapan untuk menyambut hari raya seperti menghias rumah masing-masing dan melakukan perkara yang paling common iaitu membeli baju raya.

Bagi sesetengah orang, membeli baju raya bukanlah satu perkara yang sukar untuk dilakukan kerana mungkin orang tersebut mempunyai wang yang banyak, dan ada juga orang yang kurang bernasib baik dan hanya membeli baju baru pada hari-hari istimewa seperti hari raya.

Demikianlah video yang dimuat naik oleh pengguna TikTok yang dikenali sebagai Chientamulaein apabila videonya menunjukkan seorang lelaki memecahkan tabung untuk membeli baju raya.

Menerusi video itu, lelaki yang juga merupakan suami kepada pemilik video ini dikatakan telah mula menabung sejak hujung tahun lalu dengan duit RM5 dan RM20.

Beralih ke ruangan komen, pelbagai reaksi ditunjukkan oleh netizen, ada yang menyokong tindakan pemilik video itu kerana mendorong orang lain untuk menabung dan ada juga yang menceritakan pahit getir untuk mengumpul wang simpanan.

Jadi, kita sebagai manusia haruslah beringat dan bersyukur dengan apa yang kita ada kerana ada sesetengah orang yang sentiasa kurang bernasib baik diluar sana…

SUMBER : TikTok

Leave a Reply

Your email address will not be published.