“Lain macam mainan dia…” – Netizen kagum budak perempuan ini beli emas guna duit raya sendiri

Pejam celik pejam celik, sudah seminggu kita menyambut perayaan Aidilfitri dan sudah ramai golongan kanak-kanak tidak sabar untuk membeli sesuatu hasil daripada duit raya yang diterima oleh mereka .

Ada diantara mereka memasang hasrat untuk membeli basikal baru dan barang mainan, selain menyimpan wang tersebut di dalam bank.

Duit raya beli emas

Namun begitu, lain pula yang dikongsikan seorang ibu di laman TikTok miliknya mengenai perbelanjaan duit raya oleh anak perempuannya.

Menerusi sebuah video yang dimuat naik tersebut, kelihatan seorang kanak-kanak perempuan sedang berada di dalam kedai barangan emas .

@diyanarazip2Kecik2 dah pandai nak beli emas budak ni 😅♬ Raya Raya Raya – DOLLA

Tak sangka duit raya beli emas

Menurut wanita yang dikenali sebagai @diyanarazip, dia tidak menyangka sama sekali bahawa anak perempuannya itu berhasrat mahu membeli emas.

Siap pakai duit raya

Apa yang menariknya, anak perempuannya yang dikenali sebagai Leia ini membuat pembayaran menggunakan duit raya miliknya sendiri setelah memilih dan berbual bersama pekerja di kedai emas tersebut.

Lain macam mainan dia

Melihat kepada perkongsian tersebut, ada netizen berpendapat bahawa pilihan ‘mainan’ yang dibuat oleh Leia adalah sedikit pelik kerana menjadikan emas sebagai pilihan utama, jika hendak dibandingkan dengan kanak-kanak yang lain.

Bagusnya dia…

Selain itu, rata-rata netizen meluahkan kekaguman melihat tindakan kanak-kanak perempuan tersebut membeli emas dengan menggunakan duit raya miliknya.

Mereka mengatakan Leia seorang yang memikirkan masa depannya kerana emas yang dibelinya itu boleh dijadikan sebagai pelaburan kelak.

Tengoklah anak saudara siapa…

Tidak kurang juga, mereka sempat berseloroh dengan menyamakan tindakan kanak-kanak tersebut dengan ibu saudaranya yang juga seorang influencer terkenal, Cupcake Aisyah. 

Sumber: TikTok @diyanarazip2

Kredit : OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published.