(VIDEO) Netizen Kagum Anak Umur 9 Tahun Kumpul Duit Raya, Hadiahkan Ibu Cincin Emas

Seringkali kita dengar tentang pengorbanan ibu bapa dalam mendidik dan membesarkan anak-anak kerana perkara tersebut merupakan tanggungjawab yang wajib dijalankan apabila bergelar ibu bapa.

Namun, kali ini lain pula ceritanya apabila seorang kanak-kanak lelaki yang sanggup berkorban dengan bekerja dan mengumpul duit raya untuk membelikan emas ibunya.

Melalui perkongsian TikTok oleh pengguna yang dikenali sebagai Yana, video yang dimuat naik itu telah berjaya menarik perhatian warganet oleh kerana pengorbanan kanak-kanak itu yang sanggup bekerja keras semata-mata untuk membelikan ibunya barang kemas sebagai hadiah.

@leyana92 tq abg bagi mama hadiah hari ibu…#leyanaiznie #leyana #tiktok #fpy ♬ suara asli – 🤎𝓭𝓭_𝓮𝓷𝔂〽️

Selain itu, dikatakan kanak-kanak itu juga yang menandatangani resit dan bercakap sendiri dengan staf yang bekerja untuk membeli cincin bagi ibunya.

Tambahan pula, ibu kepada kanak-kanak berkenaan yang juga pemilik video TikTok itu memuji anaknya sebagai seorang yang tidak berkira dan mendoakan anaknya supaya dimurahkan rezeki.

Beralih ke ruangan komen, ramai yang memuji tindakan kanak-kanak itu dan berasa kagum dengan apa yang dilakukan hanya pada usia 9 tahun.

SUMBER : TikTok
Kredit : BeautifulNara

Leave a Reply

Your email address will not be published.