Menangis di JPN, ibu diminta pilih 99 nama Allah untuk dibinkan atas anak

Sebelum ini, seorang influencer yang dikenali sebagai Nor Sufia Johari atau biasa disapa Cik Pia meluahkan rasa sedih dan terkilan apabila anak yang baru dilakirkan terpaksa dibinkan nasab Abdullah gara-gara suaminya tidak memberi kerjasama untuk hadir ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Baru-baru ini, menerusi hantaran terbaharu Cik Pia di laman TikToknya, dia tidak dapat menahan air mata apabila anak yang baru dilahirkan terpaksa memilih 99 nama Allah untuk dibinkan telah mengundang sebak ramai.

@norsufiajohari pedih bagai dihiris hati ini..bapak masih live masih ade masa kesana kesini dgn “makwe” tp utk dtg ke JPN daftarkan ank xde masa..#fyp #trending #tiktokmalaysia #tiktok #viral #fypage #fypシ゚viral #fypシ #tiktokviral #tiktoker ♬ Instrumen Sedih – Yuda pratama

Bukan itu sahaja, dia turut meluahkan rasa kecewa apabila suaminya mempunyai ruang dan masa untuk melakukan siaran secara langsung di media sosial namun, tidak dapat hadir ke JPN untuk mendaftarkan nama anak mereka.

“Pedih bagai dihiris hati ini..bapa masih live masih ada masa ke sana ke sini dengan “makwe” tapi untuk datang ke JPN daftarkan anak tak ada masa,” ujarnya di ruangan kapsyen.

 

@norsufiajohari Berjuang & menyerah itu bukan kalah…#tiktokviral #viral #fypシ #fyp #fypage #fypシ゚viral #tiktoker #tiktok #fypp #trending ♬ Bila Cinta by GIO – 𝙈𝙃𝘼𝙎𝙢𝙪𝙨𝙞𝙘𝙡𝙖𝙗

JPN tak boleh nak toleransi ke?

Susulan itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menganggap pihak JPN sepatutnya mempunyai timbang rasa terhadap masalah yang berlaku kepada Cik Pia memandangkan suaminya tidak mahu memberi kerjasama yang sewajarnya.

Malah, ramai yang mendakwa undang-undang yang tersedia ada telah menyebabkan pihak lain terjejas meskipun kesalahan itu bukan terletak kepada mereka.

Semoga terus tabah Cik Pia

Bagaimanapun, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen mendoakan agar Cik Pia terus tabah dalam menghadapi dugaan ini dan berharap agar urusannya itu sentiasa dipermudahkan.

Sumber: TikTok @norsufiajohari

Kredit : Oh My Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *