Remaja 16 tahun cemas, tersangkut dalam besi buaian kanak-kanak

Malang tidak berbau! Seorang remaja perempuan berusia 16 tahun berdepan dengan detik cemas apabila punggungnya tersangkut dalam besi buaian kanak-kanak di taman permainan kanak-kanak berdekatan Pasar Bidor, hari ini.

Menurut Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bidor, Tarmizi Rasid, pihaknya menerima maklumat berhubung kejadian tersebut sekitar jam 8.55 pagi tadi sebelum menghantar sepasukan pegawai dan anggota ke lokasi.

“Tiba di lokasi kejadian, didapati seorang remaja perempuan tersangkut pada buaian di taman permainan terbabit. Pihak bomba memotong buaian bagi mengeluarkan mangsa yang terperangkap,”katanya dalam kenyataan.

Tambah Tarmizi, pihaknya mengambil masa kira-kira lima minit bagi mengeluarkan mangsa daripada buaian dan hasil pemeriksaan mendapati remaja berkenaan tidak mengalami kecederaan.

Difahamkan, operasi mengeluarkan remaja berkenaan berjaya ditamatkan pada jam 9.30 pagi.

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi warganet apabila beberapa foto dikongsikan menerusi platform Facebook Rakan Bomba Malaysia di mana rata-rata di kalangan mereka geli hati melihat kejadian terbabit.

Malah, mereka juga sempat berseloroh dengan mengatakan berkemungkinan remaja perempuan tersebut tidak pernah menaiki buaian berkenaan sewaktu kecil sehingga mengakibatkan diri terperangkap.

Sumber: Facebook Rakan Bomba MalaysiaBH Online (Rosman Shamsudin) Oh My Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *