Gigi ‘Mat Salleh’ patah akibat kupas kelapa guna teknik gigit

Baru-baru ini, tular sebuah video memaparkan seorang lelaki ‘mat salleh’ mendedahkan giginya patah selepas cubaan mengupas buah kelapa dengan menggigit pada bahagian kulit.

Menerusi video dimuat naik di platform TikTok, lelaki berkenaan yang dikenali Alexey Brock memaklumkan diirnya cuba untuk mengupas sebiji buah kelapa dengan giginya.

Namun, percubaannya itu mengundang padah apabila sebahagian gigi hadapannya mengalami ‘sedikit’ patah akibat tidak mampu menampung kekerasan kulit buah berkenaan.

“Kita berada di Malaysia dan sedang berdepan dengan masalah. Saya cuba untuk mengupas buah kelapa ini dengan menggunakan gigi saya,”ujarnya dalam video tersebut.

Disebabkan itu, Alexey kemudiannya terpaksa berkunjung ke sebuah klinik gigi bagi mendapatkan rawatan sambil membawa buah kelapa yang digigitnya untuk ditunjukkan kepada doktor.

Sebaik sahaja mendapat perkhidmatan pergigian, Alexey meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada doktor yang merawat kerana sudah memberikannya ‘gigi baharu’.

@alexey.brock ⛔️⚠️Stay safe and be careful with your gigi. #kelapa #problem #gigi #doctor #Malaysia ♬ original sound – Alexey.brock

Dalam hantaran yang sama, dia turut berkongsi aksi seorang penjual minuman air kelapa melakukan demonstrasi mengupas buah berkenaan dengan menggunakan parang di hadaoan Alexey.

“Kupas buah kelapa macam in, bukan dengan gigi,”ujar penjual tempatan.

Muka dah hensem tapi….

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana masing-masing terhibur dengan gelagat lelaki berkenaan kerana sanggup mengupas buah kelapa dengan menggunakan giginya.

Malah, mereka juga berseloroh dengan meminta lelaki berkenaan untuk cuba mengupas buah durian dengan menggunakan gigi pula memandangkan sekarang musim raja buah.

Sumber: TikTok @alexey.brock

Kredit : Oh My Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *