Gadis terharu lihat ‘effort’ tunang, berbasikal dari Selangor-Perak untuk berjumpa!

Seorang gadis meluahkan rasa terharu melihat kegigihan tunangnya yang sanggup mengayuh basikal dari Selangor ke Perak semata-mata untuk bertemu.

Menerusi satu perkongsian video di akaun TikTok @lipashgoweng, Lia Syazwaniy berkata pada mulanya dia tidak mengetahui tentang kejutan tersebut sebelum lelaki itu, Haziq Hamdan muncul di depan mata.

Nak tahu ‘effort’ terbesar tunang saya?

@lipashgoweng tiktok u jangan nak banned video i eh 😡 babap kang ! to my favourite person : thankyou for everything 😭😭 , dah anggap kamu macam tali pusat dah 😭😭 @hyperboy 🤍 #fyp #foryoupage #xyzbca #fypシ ♬ Sad and lonely – MoppySound

Bercerita lanjut, gadis yang mesra dengan panggilan Lia itu mengakui bimbang apabila tidak dapat menghubungi tunangnya dalam tempoh seharian sekali gus memikirkan apa yang telah terjadi kepada lelaki berkenaan.

Walau bagaimanapun, dia tidak menyangka apabila tunangnya yang juga aktif dalam bidang sukan permotoran itu tiba-tiba muncul di tempat kerjanya di sebuah pasar raya.

@lipashgoweng hihik >&lt #foryoupage ♬ bunyi asal – hypergirl – 𝓂𝒾𝓈𝓈 𝒶𝓁𝒾𝒶 ♡

Dia berbasikal sejauh 126 kilometer untuk datang jumpa saya, dari Selangor ke Perak. Masa tu dia langsung tak balas mesej dekat WhatsApp.
“Seharian saya risau sebab tak tahu dia buat apa. Keesokan harinya, hari kerja syif pagi, memang mengantuk sebab tak cukup tidur fikirkan mana sayang saya pergi. 
“Saya kerja dekat pasar raya, jadi pagi-pagi nampak pelanggan beli aiskrim. Saya pun hairanlah, makan aiskrim pagi-pagi. Otak saya pun masih blur masa tu. 
“Tengok orangnya macam kenal, rupanya cinta hati saya. Walaupun Long Distance Relationship (hubungan jarak jauh), usaha nak jumpa tu sangat mahal,” tulis Lia dalam video tersebut.

Video berdurasi satu minit 22 saat itu memaparkan Haziq tanpa mengenal waktu siang dan malam, mengayuh menuju ke destinasi demi bertemu gadis kesayangannya.

@lipashgoweng expose ayang @hyperboy ♬ bunyi asal – 𝓂𝒾𝓈𝓈 𝒶𝓁𝒾𝒶 ♡

Selain meraih 418,000 tontonan, video berkenaan turut menerima lebih 1,000 komen dalam kalangan netizen yang rata-rata memuji kesungguhan tunang Lia selain mendoakan hubungan pasangan itu berakhir di jenjang pelamin.

Usaha dia memang A++

Penat tu! Hargai dia

Semoga sampai ke jenjang pelamin

Sumber: TikTok @lipashgoweng

Kredit : Oh My Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *