Nyawa ‘limited edition’, ramai terkelu lidah lihat ‘superwomen’ bertudung

Lagak aksi ngeri bagi sesetengah penunggang motosikal amat membimbangkan pengguna jalan raya lain terutama di lebuh raya kerana ia boleh menyebabkan kemalangan seperti yang berlaku baru-baru ini.

Namun, aksi menunggang secara berbahaya ini bukan sahaja dilakukan oleh golongan lelaki, bahkan kaum wanita turut tidak ketinggalan menunjukkan kehebatan mereka di jalan raya kepada pengguna lain.

‘Superwomen’ berhijab beraksi

Ia jelas terbukti dapat dilihat menerusi hantaran tular di platform Twitter @mynewshub hari ini apabila kelihatan sekumpulan penunggang motosikal wanita menunggang dengan bahaya.

Menerusi video tersebut, kelihatan mereka yang memakai tudung menunggang secara bahaya selain menunjukkan aksi ‘superwomen’ dan menukar lorong sesuka hati.

Bagaimanapun, tiada butiran lanjut dikongsikan mengenai lokasi mahupun waktu video tersebut dirakam, namun ia telah tular di media sosial.

Betul2 tak sayang nyawa

Hantaran berkenaan menerima banyak kecaman di mana rata-rata warganet berpendapat penunggang motosikal terbabit tidak menyayangi nyawa mereka.

Malah, ada juga terkejut apabila melihat kain dipercayai tudung berterbangan di sebalik topi keledar dipakai oleh mereka sewaktu menunggang secara laju.

Ini ke hantaran RM20 ribu?

Mana ada ‘fly’ kepala atas meter

Jenis menyusahkan orang

Sumber: Twitter @mynewshub

Kredit : Oh My Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *