The Kid Laroi tak hampakan peminat Malaysia, buat konsert percuma di lobi hotel

Sejak semalam, kecoh di media sosial mengenai tindakan dan kenyataan biadap oleh artis dari United Kingdom (UK), Matty Healy, daripada kumpulan The 1975 semasa membuat persembahan di Festival Good Vibes 2023 (GVF 2023), Sepang.

Disebabkan tindakan Matty menghina undang-undang Malaysia kerana tidak menyokong hubungan sesama jenis selain turut mencium mulut pemain bass kumpulan tersebut, Mass McDonalds, GVF2023 dibatalkan serta-merta.

Baru sampai, festival dah batal

Ia sememangnya mengecewakan hati ramai pengunjung yang sudah membeli tiket sepanjang tiga hari berlangsungnya festival berkenaan kerana tidak dapat melihat persembahan artis kegemaran mereka pada keesokan harinya.

Ini termasuklah salah seorang penyanyi dan pemuzik muda popular, The Kid Laroi yang sedih apabila mendapat tahu festival berkenaan dibatalkan sebaik sahaja selamat tiba di Malaysia.

Tetap tak nak hampakan peminat, nyanyi di lobi hotel

Namun, ia sesekali tidak mematahkan semangat The Kid Laroi apabila penyanyi berusia 19 tahun itu membuat persembahan lagu berjudul Stay secara bersahaja di lobi hotel pada malam tadi.

Ia dapat dilihat menerusi beberapa video tular di platfom media sosial di mana rata-rata peminat gembira dan dapat mengubat hati lara sebaik sahaja dapat menyaksikan persembahan pemilik nama Charlton Kenneth Jeffrey Howard secara langsung.

Malah, turut jelas memaparkan persembahan tersebut mendapat sambutan menggalakkan di kalangan peminat, meskipun terpaksa diadakan di lobi hotel.

“The Kid Laroi membuat persembahan secara langsung di lobi hotel kami,”tulis pengguna TikTok.

Minta maaf tak dapat hangatkan festival

Di ruangan komen salah seorang pengguna TikTok, The Kid Laroi dilihat turut membalas komen dengan berterima kasih kepada peminat yang menyokongnya dan berharap dapat merealisasikan konsert tersebut pada masa akan datang.

“Terima kasih kerana menerima saya. Saya minta maaf kami tidak dapat menggegarkan festival itu. Saya harap kami dapat melakukannya secara nyata dalam masa terdekat,” komen The Kid Laroi dalam video tersebut,”komennya.

The best fanservice!

Rata-rata warganet turut memuji dan terharu dengan kesanggupan penyanyi itu untuk turut menghiburkan peminat mereka walaupun membuatkan persembahan di lobi hotel.

Sumber: TikTok search

Kredit : Oh My Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *