Ngeri! Tak sempat beli makanan, lelaki maut kereta Kancil dihempap kontena

Seorang lelaki maut apabila kereta dipandunya dihempap sebuah kontena dalam kejadian yang berlaku di Jalan Dato Yusof Shahbudin, Taman Sentosa, Klang, Selangor petang semalam.

Menurut laporan Majoriti, ia dipercayai berpunca daripada tanah mendap dan jerlus yang menyebabkan kontena tersebut menjadi tidak stabil sebelum terbalik.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Cha Hoong Fong berkata, kontena tanpa kepala itu diletakkan di tepi jalan bagi melakukan kerja-kerja pemunggahan barang.

“Mangsa dipercayai meletakkan kereta Kancilnya bersebelahan dengan kontena tersebut untuk membeli makanan di restoran berhampiran.
“Siasatan mendapati mangsa ternampak kontena terbabit sedikit condong sebelum bertindak mengubah kenderaannya itu ke kawasan lain,” katanya.

Namun begitu, mangsa yang berusia lingkungan 40-an tidak sempat mengalihkan kereta apabila kontena berkenaan terbalik lalu menghempap mangsa dan kenderaannya sebelum disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian.

Hoong Fong berkata, mayat mangsa kemudian dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang untuk dibedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Kejadian tersebut dirakam oleh orang awam sebelum beberapa video tular selepas dimuat naik pengguna di laman Facebook.

 

Sumber: Majoriti (Rizal Zainal), Facebook search

Kredit : Oh My Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *