Berpeluh-peluh buat anak kedua dengan Ayda Jebat? Nabil Mahir mohon maaf

Sebelum ini, nama pelakon dan pengacara Nabil Mahir yang juga suami kepada penyanyi Ayda Jebat menjadi bualan ramai selepas mengeluarkan kenyataan telah bekerjasama sampai berpeluh-peluh bagi menghasilkan zuriat kedua hasil perkahwinan mereka.

Mana tidaknya, kenyataan Nabil tempoh hari menimbulkan rasa kurang senang di kalangan netizen yang menganggap ia adalah cerita dalam kain rumah tangga dan tidak manis dijaja kepada media dan khayalak ramai.

“Saya dan Ayda sudah bekerjasama, berpeluh-peluh cuba untuk mendapatkan anak kedua,” kata Nabil dalam temu bual tempoh hari.

Terkejut, tak tahu dikecam netizen

Memetik portal Gempak, pemilik nama Ahmad Nabil Ahmad Mahir mendedahkan dirinya terkejut dan tidak tahu mengenai komen netizen yang mengecamnya sehinggalah dimaklumkan.
“Saya pun terkejut sebab sebab selepas pengumuman itu, saya tak ada pula lihat komen-komen di media sosial. Jadi, tak tahu ada yang kurang senang.
“Sejujurnya saya cuba berkongsi berita gembira itu sahaja dengan cara saya tersendiri. Tapi saya minta maaf jika ia menyinggung sesetengah pihak,”ujarnya.

Nabil salah cakap, tersasul

Jelas pengacara berusia 35 tahun, niat asalnya hanya berkongsi khabar gembira dan tidak menyangka boleh tersasul ketika membuat pengumuman dan meluahkan perasaan pada ketika itu.

“Sebenarnya saya salah cakap, tak tahu kenapa saya boleh tersasul daripada nak cakap bersungguh-sungguh, tapi boleh jadi berpeluh-peluh. 
“Selepas cakap itu, baru saya beritahu (bertanya) Ayda “eh, apa saya cakap tadi?” dan ia berlalu begitu sahaja,”katanya.

Sejenis tak baca komen, bimbang emosi terganggu

Tambah Nabil, dirinya juga sejenis yang tidak akan membaca komen kerana bimbang ia akan mendatangkan kesan terhadap emosinya, sekaligus keluarga turut terjejas.

Nabil berkata, dirinya agak berbeza dengan si isteri, Ayda Jebat yang membaca semua komen positif dan negatif netizen kerana sikapnya lebih suka mengambil tahu.

“Saya memang tak baca komen atau apa jua berita di tabloid sebab saya juga perlu jaga emosi dan pastikan saya gembira.
“Kalau saya tak gembira atau emosi terganggu, ia akan beri kesan juga pada keluarga saya. Jadi, saya tak mahu ambil tahu,”dedahnya.

Untuk rekod, pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 1 Januari 2021 dan dikurniakan cahaya mata sulung Ana Nayla yang kini berusia dua tahun.

Sumber: Gempak (Syafiqah Jalal), Instagram @nabilmahir

Kredit : Oh My Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *